Wij vinden dat er sinds jaren een positieve evolutie bezig is in Boom. Het is allemaal begonnen toen de nieuwe kade er kwam en tot vandaag resulteert dit in allerlei nieuwe projecten die de gemeente meer allure zullen geven in de nabije toekomst. Fantastische nieuwe projectontwikkeling, duizenden nieuwe bewoners de volgende jaren, de Grote Markt, de Esplanade, nieuwe parkings, wegenwerken....Boom ziet het groots, maar doét het ook.

 Dit vult in wat Boom dringend nodig heeft: méér imago en minder negatieve connotatie in de buitenwereld.

Gelet op de fantastische mogelijkheden die deze gemeente heeft, vinden we het onze plicht om een tandje bij te steken en wil PRO•BOOM meehelpen om dit imago uit te dragen.

 Boom ligt op boogscheut van 4 grote steden, centraal tussen drie provincies, heeft een mooie rivier die écht bij het ’centrum’ hoort, heeft nog een échte ‘schelpvormige’grote markt zoals in de oude Italiaanse steden, ligt centraal tussen alle belangrijke wegennetten...

Allemaal troeven die andere gemeentes niét hebben en waar we fier mogen op zijn.

En toch slagen we er soms niet in om de Bomenaar te ‘bewegen’...tijd dus om er iets aan te doen.

Hier komt PRO•BOOM op de proppen.

Het bestuur van de gemeente moet zorgen dat de plannen tot verwezenlijking komen in de volgende jaren.

Wij willen meespelen om de toegevoegde waarde, zij het op een bescheiden manier, mee te helpen ontwikkelen. Wij denken dat alle beetjes kunnen helpen.

Daarom is er een ‘burgerplatform’ zoals PRO•BOOM nodig!