Boom dankt zijn naam aan een legende. Eerst is er een ‘gewone' versie, saai maar geloofwaardig.
 
Tussen Rumst en Schelle is de gemeente Boom ontstaan. Op de weg tussen beide gemeenten moet ergens een opmerkelijke boom gestaan hebben, die de aandacht van de mensen trok, vanwege zijn vorm of ligging. Zo’n boom diende direct als oriëntering van de mensen die daar voorbij trokken. Zo werd de plaats en de omgeving aangeduid door de uitdrukking ‘bij den boom’, ‘aan den boom’, ‘van den boom’, enz....
Naarmate het dorp uitbreiding nam en er meer huizen kwamen kreeg het grondgebied de naam ‘den boom’ en later Boom.
 
Dit is uiteraard een aanvaardbare versie. Er is echter nog een andere, en die vinden wij véél leuker. 
Daarom verkiezen wij deze als enige échte!
 
 
 
 
 
Aan de oever van de Rupel woonden enkele vissers.
Op de dag dat zij netten aan het uitwerpen waren, kwam een grote boom aandrijven die hun netten verwarde. Daarom sleepten ze die met de boom aan de wal.
Toen zij de boom op het droge hadden getrokken, wilden zij hem in planken zagen, maar dat was allemaal verloren moeite.
Het hout was en bleef zo hard als ijzer en geen enkel werktuig kon er doorheen.
Toen kwam iemand op de gedachte er een Mariabeeld uit te houwen. En zie, nu ging alles zonder moeite.
Het beeld werd stilaan vereerd en verschillende vissers begonnen daar hun hutje te bouwen.
De eenzame plaats werd nu een dorp en de mensen noemden het Boom, tot nagedachtenis aan die zeer merkwaardige gebeurtenis.

MOGEN WE ONS EVEN VOORSTELLEN, wij zijn een zogenaamd ‘burgerplatform.

“Wat is dat voor iets?” is misschien uw eerste impulsreactie.

Welnu, beste Bomenaar, PRO•BOOM bestaat uit mensen zoals u en ik, Bomenaars die het goed voorhebben met hun gemeente, de mooiheid ervan willen benadrukken en zijn inwoners een ‘forum’ geven naar buiten toe.

Dus laat ons duidelijk zijn, we zijn géén ‘commercieel’ bedrijf en géén ‘politieke strekking’, we vinden juist deze neutraliteit de basis om voor àlle Bomenaars belangrijk te kunnen zijn. Dit zal zorgen voor meer ‘inter-actie’ tussen alle bewoners.

PERSOONSGEGEVENS DIE WORDEN VERWERKT

Pro-Boom kan persoonsgegevens over u verwerken, doordat u gebruik maakt van de diensten van Pro-Boom, en/of omdat u deze zelf bij het invullen van een contactformulier op de website aan Pro-Boom verstrekt. Pro-Boom kan de volgende persoonsgegevens verwerken:

- Uw voor- en achternaam - Uw adresgegevens

- Uw telefoonnummer

- Uw e-mailadres

- Uw IP-adres

 

WAAROM PRO-BOOM GEGEVENS NODIG HEEFT

Pro-Boom verwerkt uw persoonsgegevens om telefonisch contact met u op te kunnen nemen als u daar om verzoekt, en/of om u schriftelijk (per e-mail en/of per post) te kunnen benaderen indien u telefonisch onverhoopt niet bereikt kunt worden.

Daarnaast kan Pro-Boom uw persoonsgegevens gebruiken in het kader van het uitvoeren van een met u gesloten overeenkomst van opdracht, doorgaans bestaande uit juridische dienstverlening.

 

HOE LANG PRO-BOOM GEGEVENS BEWAART

Pro-Boom bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor uw gegevens worden verzameld. 

 

DELEN MET ANDEREN

 

  1. Pro-Boom verstrekt uw persoonsgegevens alléén aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met u, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

 

IN KAART BRENGEN WEBSITEBEZOEK

 

Op de website van Pro-Boom worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Pro-Boom gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.

 

GOOGLE ANALYTICS

 

Pro-Boom maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de websitegebruiken en hoe effectief de Adwords-advertenties van Pro-Boom bij Google zoekresultaatpagina’s zijn.

De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie. U treft ook het privacybeleid van Google Analytics hier aan.

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de Website aan Pro-Boom te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Pro-Boomheeft hier geen invloed op.

Pro-Boom heeft Google geen toestemming gegeven om via Pro-Boom verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

 

GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN

 

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Pro-Boom zal zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek reageren.

 

BEVEILIGEN

 

Pro-Boom neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van Pro-Boom maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien u meer informatie wenst over de beveiliging van door Pro-Boom verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met Pro-Boom op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Pro-Boom.be is een website van Pro-Boom. Pro-Boom is als volgt te bereiken:

Postadres:

Vestigingsadres:

Inschrijvingsnummer handelsregister Kamer van Koophandel: 

Telefoon:

E-mailadres: