1•De plannen voor straattheater.

 De Kaaimannen, ongetwijfeld een van de meest eigenzinnige en creatieve culturele verenigingen uit de hele Rupelstreek, staan voor een spannend 2020, het strafste jaar ooit in hun geschiedenis.

“Uiteraard zijn we in volle voorbereiding op de jubileumeditie van Theater aan Twater, op 20 en 21 juni” zeggen Peter De Ridder en Patrick Poppe. “Onderhandelingen met een 35-tal artiesten of gezelschappen lopen.
Op onze website en facebook kun je het verloop volgen.

Daarnaast draait ons circusatelier Kummelé op volle toeren en hebben we nu wekelijks 20 kinderen die gratis circusles van ons krijgen, in samenwerking met docenten van Ell Circo d’Ell Fuego. Sinds september huren we daarvoor, dankzij de medewerking van het cultuurcentrum en het gemeentebestuur, het Feestpaleis.”


Info en tickets voor Theater aan
Twater 2020:

www.kaaimannen.be

Nog tot en met 29 februari geldt een vroegboekkorting (tarief 2019)

Extra vrijwilligers zijn nog altijd welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

2•EK voetbal op groot scherm

 •Als de Rode Duivels straks Europees voetbalkampioen worden, kunnen we dat opnieuw op groot scherm op de Heldenplaats volgen. “Dat klopt, we gaan hiervoor samenwerken met andere Boomse verenigingen, sommige als organiserende partner, andere om een centje bij te verdienen voor hun vereniging want we betrekken graag anderen bij zo’n zaken.”

 

3•Kunst, boten en grote plannen.

“Nieuw is ook dat we met de medewerking van een internationaal vermaarde Franse kunstenaar een tijdelijk kunstwerk gaan bouwen rond de New Belgica, maar meer kunnen we daar nu echt nog niet over kwijt.
Voor een ander project – een van onze grootste ooit – heeft het bekende
Theater FroeFroe zich als co-producent aangediend. En er is nog meer: samen met de mensen die destijds de Rode Pijl bouwden op het pleintje aan de jachtwerf Vennekens willen we die pijl ook restaureren want hij heeft dringend een opfrissing nodig. Streefdatum is daar midden mei.

 

 

Mei wordt trouwens een drukke maand want we werden gecontacteerd door een naburige gemeente om daar een tweejaarlijks jazz-festival mee op te richten. We slaan dus meer en meer onze vleugels uit, voor zover een kaaiman al vleugels zou hebben. We zeggen niet waar, alleen dat ze een abdij hebben. Je merkt dat we dit jaar niet gaan stilzitten dus.  Boeiender wordt het niet meer.”